Τρίτη 30 Απριλίου 2024 | 18:26

Οι Ιεροψάλτες της Αθήνας τίμησαν τον έφορό τους Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών “ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ” εόρτασε την μνήμη του, εκ των προστατών του, Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, του και ποιητού των κοντακίων, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου.

Στο πρόσωπο του Αγίου Ρωμανού, τιμήθηκε το σύνολο των Ιεροψαλτών της Αθήνας, που υπηρετεί ακατάπαυστα, με μεράκι, αγάπη και συνέπεια, την τέχνη της ψαλτικής.

Κατά την ακολουθία, τα αναλόγια πλαισίωσαν Ιεροψάλτες του Συνδέσμου με χοράρχες τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αθανάσιο Παπαζαρή, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου και τον κ. Σπυρίδωνα Καμπίτση.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος μετέφερε την ευλογία του κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε στους ιεροψάλτες να μιμηθούν τους τιμώμενους Αγίους, Ρωμανό τον Μελωδό και Ιωάννη Κουκουζέλη, όχι μόνο ως προς την αγάπη τους για την Βυζαντινή Μουσική, αλλά και για την αγάπη τους προς τον Θεό, αυτό δηλαδή που τους οδήγησε στην αγιότητα.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους ανθρώπους, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, υπηρετούν και πλαισιώνουν τα αναλόγια των ιερών ναών, υπερβαίνουν δυσκολίες και πικρίες και βαδίζουν τον δρόμο της εν Χριστώ ζωής. ‘Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “την ανθρώπινη καταξίωση δεν την έχει κανείς ανάγκη, ούτε εμείς οι ιερείς, ούτε και οι ιεροψάλτες. Εργαζόμαστε για να φτάσουμε στο ποθούμενο, να ζήσουμε την Βασιλεία του Θεού.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ