Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 1:40

Παραδόθηκε στην ελληνική αντιπροσωπεία το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας – Αποστολή στη Βενετία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΒΕΝΕΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Σοφία Καρεκλά
Στα χέρια των επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας. Σε μια ιδιαίτερη συγκινητική τελετή στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, οι εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παρέδωσαν το ιερό λείψανο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν πτήση προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών.

Παρών στην τελετή, στην οποία απέδωσε τιμές άγημα του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, ήταν και ο επιχώριος ορθόδοξος μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος ο οποίος προκειμένου να παραστεί στην συγκεκριμένη τελετή, διέκοψε την ποιμαντορική περιοδεία του στην Νότιο Ιταλία.

«Προσεύχομαι και εύχομαι τη Υμετέρα Θεοφιλία όπως ο Οργανισμός ούτος της Εκκλησίας της Ελλάδος, του οποίου Αύτη προΐσταται, συνεχίση το μέγα και υψηλόν Αυτής έργον προς ωφέλειαν πνευματικήν, ηθικήν, κοινωνικήν και πολιτιστικήν πρόοδον και ανάτασιν του ανθρώπου, διά τον οποίον εγεννήθη, εσταυρώθη, ετάφη και ανέστη ο Σωτήρ ημών Χριστός» σημειώνει στην επιστολή που απέστειλε προς τον γενικό διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο μητροπολίτης Ιταλίας.

Συνεχίζοντας στην ίδια επιστολή ο κ. Γεννάδιος εύχεται «όπως η Υμετέρα Θεοφιλία, με την βοήθειαν και την προστασίαν της Προστάτιδος της «Αποστολικής Διακονίας», Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, οδηγή Αυτήν εις πλουσιωτέρας και ευδαίμονας εκκλησιαστικάς και υψίστης σημασίας πραγματικότητας, εις την θεοτίμητον συμβίωσιν και την θεάρεστον συμπόρευσιν των πιστών εις την Εκκλησίαν, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού».

Εκτός από τον Μητροπολίτη Ιταλίας, το παρόν στην τελετή έδωσαν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές αλλά και πλήθος κόσμου που ενημερώθηκε για το γεγονός.

Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Θεμάτων, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ πρωτοπρεσβύτερος Νικολαος Γουρδουπης και ο επικεφαλής της αρμόδιας θρησκευτικής υπηρεσίας του ΓΕΣ αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης. Οι δυο κληρικοί φέρουν επίσης τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Επίσης, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και ο προϊστάμενος του τομέα πολιτιστικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Αποστολικής Διακονίας κ. Άρης Μυλωνάς.

Η μεταφορά του ιερού σκηνώματος στην Ελλάδα πραγματοποιείται με ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο παραχώρησε στην Εκκλησία της Ελλάδος ο Λιβανέζος επιχειρηματίας κ. Tawfic Khouri.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη υποδοχή του ιερού σκηνώματος επί ελληνικού εδάφους. Της υποδοχής θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος ενώ ένοπλο στρατιωτικό άγημα και φιλαρμονική θα αποδώσουν τιμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις θα υπάρχει ξεχωριστή παρουσία του Πυροβολικού το οποίο θα τιμήσει την Προστάτιδα του με τις υψηλότερες τιμές. Στο αεροδρόμιο εκτός από το ένοπλο άγημα, θα παραστούν και δέκα αξιωματικού του Πυροβολικού.

Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί εν συνεχεία στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου ο μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα πραγματοποιήσει υποδοχή εντός των ορίων της Μητροπόλεως του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ