Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:27

Για το Κυπριακό συζήτησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε χθες 23 Σεπτεμβρίου 2016, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τις προοπτικές αλλά και δυσκολίες που παρουσιάζονται εν όψει των διεθνών συγκυριών.

Τον κ. Αναστασιάδη συνόδευαν ο Πρέσβυς της Κύπρου στην Ουάσινγκτον κ. Λεωνίδας Παντελίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ πρέσβυς κ. Νικόλαος Αιμιλίου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη πρέσβυς κ. Βασίλειος Φιλίππου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο κ. Παντελής Παντελίδης του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός.

Η σύζυγος του Προέδρου και πρώτη κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδου, η οποία παρέστη επίσης στη χθεσινή συνάντηση, είχε επισκεφθεί ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο προ δύο ημερών, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινωνικής πρόνοιας στην Κύπρο και για τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος παρέχει υποτροφίες σε απόρους φοιτητές της Κύπρου, και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Αναστασιάδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ