Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:21

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε τον νέο της Ποιμενάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με τις δέουσες τιμές και τους ήχους ποντιακής μουσικής, η Καλαμαριά υποδέχθηκε πριν από λίγο τον νέο της ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο.

Στη κεντρική πλατεία της περιοχής, πλειάδα μητροπολιτών, οι τοπικές αρχές της Καλαμαριάς, κλήρος και λαός της μητρόπολης περίμεναν τον νέο τους μητροπολίτη.

Στην προσφώνησή του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης δήλωσε ότι υποδέχεται τον κ. Ιουστίνο που είναι ένας μητροπολίτης “θαυμαστής ηθικής συγκρότησης, καλός και ταπεινός, που έχει αποδείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται”.

Ακόμη, απευθυνόμενος στον νέο ποιμενάρχη, είπε ότι “η Καλαμαριά σας υποδέχεται με την ελπίδα μιας ποιμαντορίας που πιστεύουμε ότι θα αφουγκραστεί την αγωνία των κατοίκων”, ενώ του ευχήθηκε “να αγαπηθείτε από τον λαό της Καλαμαριάς και να τον αγαπήσετε κι εσείς”.

Ο κ. Μπακογλίδης επεσήμανε στον νέο μητροπολίτη ότι “κλήρος, λαός και τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγουμε την καρδιά μας και την αγκαλιά μας προς εσάς” και υποσχέθηκε ότι “ο δήμος θα είναι στο πλευρό σας, αρωγός σε κάθε θεάρεστο έργο που θέλετε να πραγματοποιήσετε”.

Στην αντιφώνησή του, ο νέος μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, απευθυνόμενος στο νέο του ποίμνιο, είπε ότι “ερχόμενος στην Καλαμαριά, στην «καλή μεριά», στην πόλη των προσφύγων, του πόνου, της λαχτάρας της επιστροφής, της αναδημιουργίας της προόδου και του πολιτισμού, των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, που κρατούν ψηλά το λάβαρο της πίστης και της πατρίδος, αισθάνομαι ότι δεν έρχομαι σε ξένο τόπο, αλλά σε τόπο που γνώριζα και πάντοτε ονειρευόμουν. Κι αυτό γιατί κάθε τόπος της παρτίδας μας είναι δικός μας τόπος, κάθε σπιθαμή της πατρίδας μας είναι δικιά μας σπιθαμή”.

Επιπλέον, τόνισε ότι “δεν ήρθα αυτόκλητος άλλα απεσταλμένος από την Ιεραρχία της Αγίας Εκκλησίας της Ελλάδος. Ήρθα, όχι για να κομίσω κάτι νέο, αλλά για να υπενθυμίσω ότι Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός εις τους αιώνας”.

Ο κ. Ιουστίνος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κεκοιμημένο προκάτοχό του, λέγοντας ότι “ήρθα για να συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί, όπως μαζί σας πάλευε για τέσσερις δεκαετίες ο μακαριστός προκάτοχος μου Προκόπιος. Ήρθα για να δημιουργήσουμε μαζί”.

Τέλος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο κ. Μπακογλίδη, ο νέος μητροπολίτης Καλαμαριάς είπε ότι “δεν είστε ο δήμαρχος της έδρας και της εξουσίας αλλά ο δήμαρχος της προσφοράς και της εργασίας. υπολογίστε με ως έναν υπηρέτη της περιοχής. να μην με θεωρείτε κάποιον σας δικό σας αλλά δικό σας. είμαι πλέον Καλαμαριώτης, Κρινιώτης, κάτοικος της περιοχής”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ