Τρίτη 30 Απριλίου 2024 | 5:55

Ο Αρχιεπίσκοπος ξέρει οτι απέκτησε image maker;

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη από το orthodoxia.info πως παραμονές του Δεκαπενταύγουστου ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης σχεδιάζει αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών κάνοντας δεκτά κάποια από τα αιτήματα της Ένωσης Αθέων -όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν και ο υπουργός ουδέποτε διέψευσε- μια ακόμη είδηση έρχεται να ταράξει τα ύδατα της εκκλησιαστικής ενημέρωσης.

Αυτή τη φορά ήταν η εφημερίδα Espresso η οποία “αποκάλυψε” στο σημερινό της φύλλο πως η κα. Κατερίνα Γκαγκάκη, γνωστή από την απασχόληση της στο τμήμα δημοσίων σχέσεων του Ομίλου Αντέννα και κριτικός σε ριάλιτυ σόου ανέλαβε την ευθύνη της προώθησης του φιλανθρωπικού έργου του Αρχιεπισκόπου μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή».

Το δημοσίευμα που αναπαράχθηκε από το σύνολο σχεδόν των διαδικτυακών Μ.Μ.Ε. προκάλεσε έκπληξη και δυσφορία στον χώρο της Εκκλησίας η οποία τρεις μέρες πριν τη μεγάλη εορτή του Δεκαπενταύγουστου εμφανίζεται να αναζητά τρόπους να επικοινωνήσει με την κοινωνία μέσω της show biz.

Η ίδια η κα. Γκαγκάκη, η οποία πλέον διευθύνει την δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων, σε δηλώσεις της προς την εφημερίδα επιβεβαίωσε πως «ανέλαβε την προβολή της δράσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αποστολή και του φιλανθρωπικού έργου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου».

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;

Για τους γνωρίζοντες τον Αρχιεπίσκοπο και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ειδικά στον τομέα της δημοσιότητας, η πρώτη απορία που γεννήθηκε ήταν αν ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος είναι γνώστης της νέας του (;) συνεργασίας, σημειώνοντας στο orthodoxia.info πως αδυνατούν να δεχθούν – είναι έξω από το ήθος και τον χαρακτήρα του- πως θα δεχόταν την ταύτιση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας για το οποίο αποφεύγει ακόμη και ο ίδιος να μπει σε διαδικασία «διαφήμισης», με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων η οποία ασχολείται κατά βάση με τον κόσμο του θεάματος. Έναν κόσμο που πολλές φορές έχει προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα με την χλιδή με το λεγόμενο lifestyle, το οποίο τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος όσο και το σύνολο των Ιεραρχών κατακρίνουν συχνά πυκνά από άμβωνος.

Η πρώτη δημόσια συνεργασία της κας. Γκαγκάκη με την «Αποστολή» ήταν τον προηγούμενο χρόνο όταν ο τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο εργαζόταν, διοργάνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή τραγουδιστών από το τηλεπαιχνίδι «The Voice». Στόχος ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» η οποία όμως ουδέποτε ανακοίνωσε το ακριβές ποσό που εισέπραξε και τους τρόπους με τους οποίους το αξιοποίησε.

Μέχρι στιγμής η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, κάτι το οποίο σημαίνει οτι όσα υποστήριξε η κα. Γκαγκάκη στην εφημερίδα Espresso είναι προφανώς πραγματικά. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ωστόσο να μάθουμε και την θέση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην οποία ανήκει η Μ.Κ.Ο. Γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος; Ποιο το οικονομικό κόστος της συνεργασίας και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας;

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης/Αρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ