Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:11

Ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας παρουσία του ΠτΔ στο Ν. Ψυχικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είναι ενορίτης και για πρώτη φορά επισκέπτεται την ενορία ως πρώτος πολίτης της χώρας τελέσθηκε ο Εσπερινός της παραμονής της εορτής της Αγίας Σοφίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό στο Νέο Ψυχικό.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ενώ παρέστησαν κληρικοί από πολλές ενορίες της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων. Ανάμεσα τους οι πρωτοσύγκελλοι, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και Μητροπόλεως Κηφισίας αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προσφορά της Εκκλησίας στον τόπο αλλά και του χριστιανισμού στην Ευρώπη αντιφωνώντας τον προϊστάμενο του Ναού ο οποίος εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου επέδωσε στον κ. Παύλοπουλο τιμητική πλακέτα.

(Διαβάστε εδω την παρέμβαση του ΠτΔ)

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού τον οποίο παρακολούθησαν πολλοί πιστοί, ο επίσκοπος κ. Κλήμης τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του Πνευματικού κέντρου του ιερού ναού, ενώ ο κ. Παυλόπουλος έκοψε την κορδέλα ευχόμενος κάθε καλό και καλή αρχή στο νέο ξεκίνημα.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ