Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:41

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σε Αρχαία Ελλάδα, Ρώμη και Χριστιανισμό στηρίζεται η Ευρώπη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα προς την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες που χτυπούν την πόρτα της, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος που παρακολούθησε τον πανηγυρικό Εσπερινό της ενορίας του στο Ψυχικό τόνισε πως «Ο ελληνικός λαός με το δίδαγμα της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας και το δίδαγμα της, επί του όρους ομιλίας λέμε σε όλους: Εμείς είμαστε η Ευρώπη. Εμείς είμαστε η καρδιά της Ευρώπης και θα πράξουμε το χρέος μας. Αλλά να ξέρουν ότι εμείς σηκώνουμε ψηλά τις αρχές και τις αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η λύση, ο παγκόσμιος πολιτισμός».

Τόνισε πως «Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάει η πατρίδα μας, στάθηκε όρθια γιατί δύο θεσμοί λειτούργησαν. Η οικογένεια και η Εκκλησία. Ο λαός με μπροστάρη την Εκκλησία διδάσκει με τον τρόπο του τι είναι εκείνο που μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε σε όλους εκείνους που ήρθαν στην πατρίδα μας, πρόσφυγες και ικέτες ενός άδικου πολέμου» και ενώ συμπλήρωσε ότι «η πατρίδα μας από το στέρημα της, προσφέρει αυτό που ανήκει στον πολιτισμό μας και με τρόπο τον δικό μας, τον ελληνικό, τον τρόπο της Ορθοδοξίας, διδάσκουμε παντού ποιο είναι το χρέος των άλλων λαών της Ευρώπης».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως «η Ευρώπη, η μεγάλη οικογένεια στην οποία ανήκουμε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Τον πυλώνα της αρχαίας Ελλάδας με την ελευθερία και το πνεύμα. Τον πυλώνα της Ρώμης με τους θεσμούς του κράτους και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Αλλά στηρίζεται και στον πυλώνα της Χριστιανοσύνης. Ας μην το ξεχνάμε αυτό και ας μην το ξεχνάνε όλοι εκείνοι οι εταίροι μας, που μας ζητούν πάντοτε να τηρούμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις».

ΑΠΟΤΙΩ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μετά τις αναφορές του στον Εσπερινό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, όπου έπλεξε το εγκώμιο της Εκκλησίας, ο πρώτος πολίτης της χώρας επανήλθε λέγοντας εμφατικά: «Αποτίω φόρο τιμής στο μεγάλο έργο της Εκκλησίας, ουσιαστικό και συμβολικό. Στο έργο που περνάει έξω από τα σύνορά μας και δίνει κουράγιο σε όλο τον πολιτικό κόσμο, που ενώνει τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να δώσουμε στο ελληνικό λαό, την ελπίδα και προοπτική που χάνει εδώ και χρόνια».

Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαγεωργίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ