Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 18:01

Τριήμερο πένθος στην Κεφαλλονιά που θρηνεί τον “Γεράσιμο της”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τριήμερο πένθος κήρυξε στην Κεφαλλονιά το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού. Ήδη σε όλα τα δημόσια κτίρια του νησιού οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το άγγελμα του θανάτου του μητροπολίτη Γερασίμου έχει προκαλέσει θρήνο στο νησί που μέχρι χθες πανηγύριζε για την εκλογή του και προγραμμάτιζε τα της ενθρονίσεώς του.

Εκτός από το τριήμερο πένθος, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού θα παραμείνουν κλειστές την ερχόμενη Τετάρτη οπότε θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία. Ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί στο νησί  είναι ο κεντρικός τίτλος του διαδικτυακού portal InKefalonia που γράφει χαρακτηριστικά “Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης μας, ο Γεράσιμος μας”.

Αυτή τη στιγμή το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη μεταφέρεται στην Κεφαλλονιά από την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, το σκήνωμα θα φθάσει στο νησί με το δρομολόγιο των 16:15 από την Κυλλήνη.

Θα μεταφερθεί στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το απόγευμα της Τρίτης οπότε θα μεταφερθεί στη Μονή του Αγίου Γερασίμου όπου το μεσημέρι τις Τετάρτης στις 13:00 θα ψαλλει η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος και εκφράζω την θλίψη μου για την κοίμηση του αγαπημένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και προσωπικού μου φίλου κυρού Γεράσιμου.

Δυστυχώς η πρόσφατη μεγάλη χαρά του Κεφαλονίτικου λαού για την εκλογή του στον Μητροπολιτικό θρόνο, μετατρέπεται σήμερα σε θρήνο και ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για να μετριάσουν την οδύνη.

Υπήρξε ένας Άγιος άνθρωπος, ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας, ένας φιλάνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρηνος! Έφυγε από τη ζωή ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ